Expeditie-3: Ga voor Global Citizenship

Standaard

geschreven door Gerben OpDenDries en Sander Barenbrug

Op 8 februari is een nieuwe groep enthousiaste mensen begonnen aan de expeditie. In de eerste twee weken hebben we ons vanuit verschillende invalshoeken verdiept in wereldburgerschap. Onder andere wereldgeschiedenis, ethiek en integriteit, technologie, racisme en kunst werden behandeld door experts in deze vakgebieden. De lessen waren lekker interactief, waardoor wijzelf ook veel aan bod kwamen. De informatie kwam tot leven door verschillende fieldtrips.

IMG-20160212-WA0001

Bij de eerste fieldtrip bezochten we Khalid, die al veertien jaar asielzoeker is in Nederland. In die tijd heeft hij op 15 verschillende plekken gewoond, waaronder de straat. Ondanks de vele tegenslagen is hij nog steeds strijdbaar voor een beter leven in Nederland.

 

 

 

 

De tweede fieldtrip bracht ons bij het MuZIEum in Nijmegen. Tijdens deze fieldtrip hebben we ervaren hoe het dagelijks leven van een blinde eruit ziet. Onder begeleiding van Johan, die zelf ook blind is, hebben we zonder zelf te kunnen zien onder andere een volledig verduisterde ronde gemaakt door een supermarkt, in een park gewandeld en de weg overgestoken.

Deze fieldtrips lieten ons op een heel andere manier naar deze groepen in de samenleving kijken en hebben ons meer betrokken bij hun situatie.

Deze week gaan we ons verdiepen in hospitality en mogelijke projecten, waarbij de fieldtrips tot inspiratie dienen.

20160210_113725-1

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s