Kai kiest voor de Expeditie

Standaard

DSCN1908

”Om meerdere redenen heb ik gekozen voor deze expeditie. Allereerst spreekt de invulling mij heel erg aan. Het gaat buiten het vaste stramien om van klassikale lessen/hoorcollege’s. Ik vind het interessant mijn mening te geven maar ook om meningen van anderen te horen. Door samen in gesprek te gaan leer je veel van hoe anderen denken over bepaalde vraagstukken. Dat je in deze minor samenwerkt met andere academies en daarbij waarschijnlijk ook hele andere visies krijgt op bepaalde zaken maakt het nog interessanter. Iedere academie heeft zo weer zijn eigen specialisme en zo help je elkaar en wordt je er zelf ook beter van.

Daarnaast vind ik het interessant dat je concepten ontwikkelt. Anders dan dat je een mening ergens over hebt en het hier bij laat ga je nu echt aan de slag om een gezamenlijke visie met je team los te laten op een gastvrijheids-vraagstuk van ‘echte’ opdrachtgevers. Dit geeft je ook het gevoel daadwerkelijk iets bij te kunnen dragen aan een vraagstuk of knelpunt in de samenleving.

Ten slotte spreekt het ‘Outside the Box’denken mij erg aan. Ik betrap mijzelf er nog wel eens op dat ik iets doe maar dat ik voor mijzelf niet helemaal duidelijk heb waarom ik het doe en wat het nut er echt van is. Deze minor stimuleert je om echt na te gaan denken waar je het voor doet, waardoor je  ook betere resultaten kan bereiken.

Deze minor is voor mij een expeditie naar wat ik wil bereiken en welke stempel, hoe klein dan ook, ik wil en kan gaan drukken voor een gastvrijere samenleving”

Kai Stam, HTRO student

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s