Saxion Innovation Dinner: Magic Mix

Standaard

SIMG-20141008-WA0002

Geschreven door: Renee Sorgdrager

Op 7 oktober 2014 vond het Saxion Innovation Dinner plaats. Als deelnemers aan de Expeditie werden wij uitgenodigd om aan dit diner mee te doen en onze kennis en creativiteit te delen. Doel van van het Innovation dinner is om door middel van brainstorm sessies de aangeboden actuele casussen proberen op te lossen en met innovatieve ideeën te komen. Wat mij aansprak aan dit concept was dat het niet alleen studenten waren die deelnamen aan het diner, maar ook lectoren, docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Het diner wordt georganiseerd door het Saxion Innovation team in samenwerking met de studenten van de minor ‘Leren innoveren’. De studenten van de minor ‘Leren innoveren’ leidden de brainstorm sessies. Per team namen twee studenten het heft in handen en hielpen de participanten door brainstormtechnieken toe te passen en uit te voeren.
Voor mij was dit heel leerzaam. Ik heb nieuwe technieken leren kennen en kan dit dan ook toepassen tijdens onder andere de Expeditie. De mix van mensen maakte dat we van elkaar konden leren: een student kan een compleet andere visie of denkwijze kan hebben dan een professional uit het bedrijfsleven. Door kennis met elkaar te delen en samen creatief aan de slag te gaan met de voorgelegde casus kwamen er spannende en innovatieve ideeën naar voren.
Het was een succesvolle avond waar veel creatieve en realiseerbare ideeën ontstaan zijn en waar de opdrachtgevers van de casussen verder mee aan de slag kunnen gaan–in samenwerking met het Saxion Innovatie Team. Het was niet alleen een productieve en leerzame avond, maar ook gezellig en een goede mogelijkheid om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s