De Eerste Ontmoeting: Wat Zie Je?

Standaard

 

In het kader van ontdekken en onderzoeken, wat zie je nou eigenlijk wanneer je iemand voor het eerst ontmoet? Ontmoeten is een manier van ontdekken, het ontdekken van andermans karaktereigenschappen. Het is ook een onderzoek. Je onderzoekt de ander en zijn houding, uiterlijk, maar ook het verhaal achter de ontmoeting. Waarom ontmoet ik jou? Waar gaat deze ontmoeting ons brengen?

De kijk op een ontmoeting van de Expeditieleden die elkaar onlangs voor het eerst ontmoet hebben. Wat gaat er in je hoofd om?

Een nieuwe gezicht, een nieuwe persoonlijkheid.
Ogen zijn op verkenning, nieuwsgierig naar het onbekende.
- R. Compaijen

Bij een eerste ontmoeting is een stralende lach zichtbaar. Als er in de ogen wordt gekeken zie je glinsterende ogen. Een open houding zorgt voor verbondenheid. De grote vraag na de eerste ontmoeting is: Was het echte emotie of een masker?
– D. Schreuder

Uiterlijk en eigenschappen. Netjes, verzorgd, onverzorgd, haar wel of niet netjes in de krul, gekleed naar de laatste trends? Handen over elkaar of naast elkaar? Een zenuwachtige lach of serieuze blik? Een zware stem of juist een lief verlegen stem? De uitstraling bepaalt mijn eerste indruk van een persoon, maar wat voor een karakter er werkelijk achter zit blijkt vaak pas na tien ontmoetingen verder. ‘Character is how you treat those who can do nothing for you’.
– T. Abrahams

ontmoeting

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s