Good Food voor je Grootouders

Standaard

IMG_2081

 

In de wereld van Good Food zindert het van de mooie projecten. In Londen bracht de trendtour van het Food Service Network ons naar de geweldige winkel Wholefood Market. Een keten van vrolijke winkels met een fantastisch assortiment en een opwekkende sfeer. Muziek, geuren, kleuren, smaak en geur maken van het milieuvriendelijk food shoppen een feestje. Net als de meeste Good Food bedrijven staat hier het ideaal centraal. Door de hele winkel zie je verhalen en teksten die uitleggen wat de bedoeling is. De mooiste zin: “We practice and advance environmental stewardship”. Rentmeesterschap van het milieu. Laten we met z’n allen de schatkamer van ons voedsel goed bewaken. Dat dat kan, ook op grotere schaal, bewijst het feit dat de Wholefood Market succesvol is met vestigingen op hot spots in New York en Londen.

anigif_enhanced-buzz-orig-1302-1387499451-17Okee, projecten dus met Good Food als thema. Good Food is nu nog een beetje het domein van de Urban Hipsters. Stel je voor dat we iets doen met Good Food voor ouderen. Voor je grootmoeder, je grootvader. Veel van de food service professionals die meegingen op deze reis, waaronder de mensen van de Food Truck Company, gaven aan dat er kansen liggen op het snijvlak van zorg, good food en hospitality. Urgente kwestie: ouderen mogen straks niet meer naar een verzorgingstehuis en zijn op zichzelf aangewezen wat maaltijden betreft. Gezond eten kopen en bereiden kan een hele opgave zijn. Familie woont te ver weg, de thuiszorg schiet tekort. Gezonde maaltijden voor ouderen zijn natuurlijk in ieders belang. Kunnen we dat niet gewoon samen oplossen? De kennis van fijnmazige distributie is er. De Good Food aan Huis-concepten (bakfietsen, food trucks) zijn er ook. Zou het daarom niet mooi zijn als we…

  • Weten hoe en wat ouderen die nog thuis wonen het liefste eten?
  • Weten hoe we Good Food (gezond, vers, lokaal, gezellig) dagelijks op tafel kunnen zetten bij deze ouderen?
  • Bedenken hoe we zo’n mobiele food service voor een goede prijs voor elkaar kunnen krijgen?
  • Het geheel kunnen opzetten met de juiste partijen (zorg, food service, gemeente) in een win-win en innovatief concept?
  • Dit verhaal kunnen vertellen aan iedereen die er belang in stelt?

Het is een kansrijk project. Een project met service design, hospitality en good food voor een belangrijke maar vergeten groep in de samenleving. Het past daarom als een bus, en die bus kan morgen op Expeditie. Ga je mee?

Rufus Thomas – Soul Food

Doro Heine, manager Saxion Biblioitheek, stuurde nog de link: Scheiding van Wonen en Zorg biedt Kansen voor Cateraars

 

 

h

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s