Met de Saxion HBS Oranjecamping naar Brazilie

Standaard

IMG_2037

In de Saxion ontvangsthal in Deventer zie ik….Een tent, een team, het lijkt wel een expeditie! Wie en wat zien we hier?

 Dennis Aalders gaat met studenten van HBS als team de Oranjecamping opbouwen en exploiteren tijdens de WK Voetbal in Rio de Janeiro en Sao Paulo. Het team van studenten vertrekt 5 juni. Dennis reist op 2 juni af als kwartiermaker.

Wat is het doel van jullie onderneming?

Doel van onze “expeditie” is om de Hollandse en Belgische voetbalsupporters een onvergetelijke reis en verblijf te verzorgen. Het team verzorgt accommodaties, transfers, F&B en entertainment op de camping. Maar de Oranjecamping is er niet alleen voor de Hollandse en Belgische bezoekers. Ze gaan ook de verbinding aan met World Coaches en IBIS (een organisatie die jongeren uit sloppenwijken, de favelas, een betere toekomst wil bezorgen). Het team van Dennis ontmoet deze organisaties en de jongeren omdat ze samen gaan voetballen op een Johan Cruijff court in de omgeving van de camping.

Waar ben je nieuwsgierig naar?

Het is nog lastig te bepalen wat er werkelijk gaat gebeuren. In die zin is het een groot avontuur. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de cultuur van de favelas (Braziliaanse sloppenwijken) en hoe deze worden beleefd door de inwoners. Klopt ons beeld van de favelas als sloppenwijken of is het leven daar compleet anders dan wij ons voorstellen?

Wat is Hospitality voor jou?

Voor mij als FM-student was dat vooral “het ontzorgen van de gast”. En doordat we nu met HTRO en HHO samenwerken wordt gastvrijheid breder: de accommodatie, het reizen en het verbiljf zo optimaal mogelijk inrichten voor de gast.

De gastvrijheid van de Oranjecamping laat mogelijk nog iets goeds na voor de lokale samenleving, ook na het WK: wellicht kan de infrastructuur van de camping dan worden benut door de lokale samenleving. Men heeft dan vernieuwd sanitair, en een veilig ingericht “spaaroord”: een locatie die nu eerst wordt ingericht als camping en daarna een recreatieplaats moet worden voor lokale mensen. Zo blijft er nog een stuk gastvrijheid bestaan ook als wij weg zijn.”

Hebben jullie een link met de Camping van de Toekomst?

Jazeker. Wij werken ook mee aan het eerder genoemde project van Petra Hillenius, de Camping van de Toekomst. De visie: gastvrijheid is overal vorm te geven, waar ook ter wereld. Hoe mooi zou het zijn als de Saxion Expeditie hieraan mee werkt aan het ontwerp van zo’n innovatieve mobiele camping, een ideale gastvrije plek te creeren, zowel voor de gasten als voor de lokale samenleving, waar ook ter wereld?

…Volg het team op de facebookpagina van de Oranjecamping.

zie ook op deze BLOG:

Paint the Favelas

Project: Camping van de Toekomst

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s