Kim en Krina over Global Citizenship

Standaard

Image

Kim Meijer, Krina Huisman, Omar Moufakkir en Ruud Welten verzorgen samen de inhoud van de eerste weken van de Expeditie. In dit onderdeel, SOCIETY REQUIRES… gaan we op zoek naar jouw identiteit als wereldburger. Kim vertelt je alvast hoe dit in zijn werk gaat.

 

220-130-Ruud-Welten

Ruud Welten, lector Global Citizenship

Wereldburgerschap

Je hoeft niet de hele wereld af te reizen om wereldburger te zijn. Ook al woon je je hele leven in een piepklein Drents dorpje, dan nog kan je een wereldburger zijn. Hoe dan? Wereldburgerschap is niet een competentie die je moet halen, maar is een mindset, een bewustwording, een houding. Hoe ziet deze mindset er uit? Een wereldburger is reflectief – wie ben ik en hoe dien ik mij te gedragen ten opzichte van mijn omgeving ? –; is open-minded – in hoeverre sta ik open voor andere meningen, denkpatronen of tradities? – en is zich bewust van zijn of haar globale verantwoordelijkheid –de lifestyle die ik kies en de handelingen die ik verricht hebben effect op grote schaal. De mindset van een wereldburger kan je niet ‘trainen’ maar je kan zo’n mindset wel voeden. Kunst, literatuur, film, krant, dialoog, discussie: dit is het voedsel dat de mindset van een wereldburger vormt. En dat is ook het voedsel dat wij tijdens de eerste twee weken van de expeditie gaan aanbieden.

 

Hoe gaan we samenwerken?

Week 1:

De eerste week van de expeditie draait helemaal om jou, we gaan op een MExpedition waarbij je leert om over jezelf na te denken, te schrijven en te vertellen. Wat houdt dat in? We gaan je bekend maken met storytelling, schrijf- en gesprekstechnieken en we doen een persoonlijke expeditie naar de waarden die jij belangrijk vindt.

 

Week 2:

Tijdens de tweede week verschuiven we de focus naar Social MEdia. Vergis je niet, je krijgt geen opleiding in het onderhouden van allerlei media platformen. Nee, jij als student kruipt in de huid van een journalist, travel blog writer of filmcriticus. Het doel daarbij is het beter leren kennen van de wereld waarin je leeft.

 

De inzichten die je hier opdoet, vormen de basis voor jouw Visie. In de weken hierna ga je aan de slag met Hospitality. In de toets Vision presenteer je jouw visie op de toegevoegde waarde van gastvrijheid die jij als wereldburger voor je ziet.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s