Project: Camping van de Toekomst

Standaard

IMG_1809

 

 

Petra Hillenius is de projectleider van HBS Camping van de Toekomst. Dit is voortgekomen uit het project de Oranjecamping die tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen neerstreek. De Oranjecamping is sindsdien gerealiseerd tijdens EK en WK voetbal in Zuid-Afrika, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland. Vanaf 2012 zijn hier Saxion medewerkers en studenten van Saxion HBS bij betrokken.

Dennis Aalders, student FM, was hier vanaf het begin bij betrokken. Hij is vandaag de containers aan het laden voor de verscheping van tenten naar Rio De Janeiro. Hij heeft DE tent voor de Oranjecamping bedacht. Deze moest snel in elkaar te zetten zijn, tegen een stootje kunnen, duurzaam zijn en flexibel. Dennis werkt nu voor het productieteam van de Oranjecamping voor Rio De Janeiro.

Petra wil dit concept verbreden naar andere locaties en andere contexten.  Zo’n “camping van de toekomst” brengt een tijdelijk verblijf: een slimme, technologisch innovatieve en duurzame accommodatie voor bezoekers van grote evenementen of voor mensen de tijdelijk niet thuis zijn. Gastvrije tijdelijke accommodaties die het leven van mensen vergemakkelijken, aansluitend bij de behoeften die ze hebben in deze fase van hun leven.

Waar vind je de Camping van de Toekomst? Denk aan tijdelijke accommodatie op festivals, accommodatie op vakantieparken waar ook tijdelijke arbeidskrachten gehuisvest worden, maar je zou ook oplossingen kunnen bedenken voor een gastvrijere inrichting van een vluchtelingenkamp. Uitgangsvraag is: hoe realiseren we een gastvrije tijdelijke locatie waarmee we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van haar bewoners?

In de zomer van 2016 wil Petra graag de camping van de toekomst neerzetten voor de Nederlanders en oud-sporters tijdens de Olympische Spelen in Rio De Janeiro, en in 2020 in Japan. Zij legt dit project graag voor aan de deelnemers van de Expeditie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s