The magic of the Grand Budapest Hotel

Standaard

Twee films waarin het hotel een plaats is waar relaties ontstaan. Hosiptality in hotels: breng mensen samen, breng ze met elkaar in contact. Geef ze een podium, maak je hotel het decor van hun levens. Laat gebeuren wat er gebeurt. Spanning en sensatie is je deel!

De nieuwe film van Wes Anderson krijgt zeer lovende recensies. Het hotel bevindt zich in het niet bestaande voormalige keizerrijk Zubrowka. In de jaren 30 van de vorige eeuw was meneer Gustav (Ralph Fiennes) de gastheer van het hotel. Gustave is een verfijnde charmante man met een bijvzondere aantrekkingskracht op vrouwen. Hij houdt het hotel met ferme hand draaiende en probeert zijn personeel beschaving bij te brengen door ze bij elk avondmaal een zelfgeschreven gedicht voor te dragen…. De recensies maken mij benieuwd, en de trailer is verrukkelijk:

Het hotel is voor regisseur Wes Anderson  een ideale plaats om mensen samen te brengen. “I’ve worked with a whole group of people for years, and that’s what we like to do: to make that place for these characters to do their thing.”kijk ook  nog even naar die andere legendarische ensemblefilm uit de jaren dertig, met sterrencast Greta Garbo, John Barrymore and Joan Crawford:The Grand Hotel.

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s