Hoe maken we de samenleving gastvrijer?

Standaard
Hoe maken we de samenleving gastvrijer?

Dit is de uitgangsvraag van de Saxion Expeditie waarin Hospitality Business School het voortouw neemt. Als academie van Saxion willen wij studenten een Minor bieden waarmee ze hun toegevoegde waarde in de vloeibare samenleving kunnen vinden. Wij denken dat er behoefte is aan mensen die door middel van Gastvrijheid, Design en Creatieve Technologie oplossingen bieden voor vraagstukken in de samenleving. Dat er behoefte is aan mensen die in staat zijn gebieden gastvrij maken; steden, natuurgebieden, bunkers of winkelcentra: gebieden waar mensen elkaar gastvrij willen benaderen en samen plekken prettiger maken om te zijn. Aantrekkelijker voor reizende mensen, mensen op weg, mensen op zoek naar een bestemming, een thuis weg van thuis.

Mijn inspiratiebronnen tot nu toe:

  • Petrus Drabbe, oudoom, missionaris en taalwetenschapper, reisde in 1920 naar Nieuw Guinea om vele papoea-talen grammaticaal in kaart te brengen. Reisde vooral te paard. Doorstond met gemak vele ontberingen, open, vriendelijk, nieuwsgierig.
  • Redmond O’Hanlon en zijn tvserie/boek: O’Hanlons Helden, het boek waarmee Redmond O’Hanlon ons terugvoert naar de avontuurlijke onderzoekers en pioniers van het verleden
  • Martijn Arets jonge expeditieleider die met zijn Brand Expedition en Crowd Expedition op zoek gaat naar lessen van inspirerende merken en the wisdom of the crowd.
  • studenten: kritisch, praktisch, ondernemend, avontuurlijk.

First question: should this blog not be in Englis for all the international HBS students and staff? Returning dilemma.

Wij nodigen uit:

studenten, docenten, onderzoekers, pioniers en gepassioneerden die met ons op expeditie willen en zich willen verbinden aan de uitgangsvraag.

Ons expeditieschema:

1. Hospitality

2. Society Requires…

3. Human Centered Design Methods

4. Partnering

5. Creative Technology to Produce Hospitality Concepts

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s